Bursa de la New York renunţă la planurile de delistare a unor giganţi telecom din China iniţiate de fosta administraţie Trump

Autor: Tibi Oprea 06.01.2021

Bursa de la New York (NYSE) a renunţat la planurile de delistare a trei grupuri chineze de telecomunicaţii conduse de stat, inversând o decizie din timpul guvernării Trump care ameninţa să escaladeze în continuare tensiunile dintre Washintgon şi Beijing, scrie FT.

Operatorul începuse procesul de delistare al China Mobile, China Telecom şi China Unicom pentru a se conforma cu un ordin executiv al administraţiei Trump prin care investitorii americani ar fi fost împiedicaţi să mai deţină acţiuni la companii cu legături cu armata chineză. Luni seară, NYSE a anunţat că nu mai intenţionează să continue delistarea companiilor „în lumina consultării ulterioare cu autorităţile de reglementare relevante”. Bursa a refuzat motivarea deciziei de a renunţa la decizia din
31 decembrie 2020, care a determinat volatilitate ridicată atât în rândul companiilor de telecom americane, cât şi în privinţa celor din Hong Kong.

În anunţul original, NYSE a anunţat că delistarea ar putea începe cel mai devreme pe 7 ianuarie, dar a adăugat că grupurile vizate au dreptul să conteste decizia. În decembrie 2020, FTSE Russell, MSCI, Nasdaq şi S&P Global au publicat liste cu companii care ar urma să fie excluse din cei mai urmăriţi indici. Cu toate acestea, listele au prezentat diferenţe adesea fără explicaţii.