Amazon pregăteşte următorul Alexa: Produsul cu nume de cod „Brahms” îţi poate scana corpul şi măsura respiraţia în timp ce dormi

Autor: Alex Ciutacu 09.01.2021

Amazon pregăteşte următorul dispozitiv din generaţia Alexa, conform unor surse citate de Business Insider. Acesta ar putea scana corpul utilizatorului în timpul somnului pentru a monitoriza respiraţia şi ar putea identifica simptome de apnee în somn.

Dispozitivul este proiectat pentru a fi aşezat lângă pat, de unde măsoară respiraţia printr-un sistem radar, potrivit informaţiilor citate.

Nu există foarte multe detalii în acest moment legat de cum va arăta produsul, însă publicaţia americană relatează că acesta a primit numele de cod „Brahms” în discuţiile interne, fiind denumit după compozitorul Johannes Brahms, care a scris şi un cântec de leagăn arhicunoscut.

În acest moment, Brahms ar exista la stadiul de prototip şi este un dispozitiv care ar trebui să se conecteze şi să facă schimb de date cu alte dispozitive care au tehnologia Alexa încorporată. Scopul final al Amazon este de a se dezvolta de capacităţile de inteligenţă artificială ale companiei pentru a dezvolta un sistem complex de analiză a somnului care poate identifica şi alte afecţiuni, în afară de apneea în somn.

Planurile Amazon pentru industria de sănătate rămân învăluite în mister, în contextul în care gigantul a renunţat la începutul anului la proiectul Haven, pe care îl dezvolta de puţin timp alături de JPMorgan Chase şi Berkshire Hathaway.