Proiect european de 1,4 mil. euro pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a UPU din cadrul spitalului judeţean de urgenţă Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 06.01.2021

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Braşov, implementează un proiect european de aproximativ 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro) pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Termenul de finalizare a proiectului este luna iulie 2021. 

’’Prin intermediul proiectului, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, achiziţionăm 18 tipuri de echipamente complexe şi aparatură medicală, totalizând 83 de obiecte şi aparate care vor intra în dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Noua UPU, extinsă în urma unei investiţii realizate de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială şi modernizată cu echipamentele pe care le achiziţionăm acum, va fi dată în flosinţă în acest an, fapt care va asigura creşterea calităţii serviciilor medicale şi scurtarea timpilor de aşteptare pentru pacienţi’’, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.