ZF Live. Elena Gheorghe, PayU România: Anul 2021 vine cu modificări privind plăţile online, modificări ce urmăresc reducerea riscului de fraudă şi creşterea ratei de aprobare a tranzacţiilor făcute cu cardul pe internet

Autor: Alexandra Matei 07.01.2021

♦ Directiva europeană vine şi cu o a doua metodă de autentificare, prin care aprobarea plăţii se face din aplicaţia mobilă a băncii, cu biometrie sau parolă ♦ Actorii implicaţi în procesul de autentificare şi colectare a datelor sunt clientul, magazinul online, procesatorul de plăţi şi banca de la care se face transferul.

Tranzacţiile online au crescut în 2020 cu circa 70% faţă de anul precedent, ceea ce arată că încrederea clienţilor în plata online cu cardul s-a mărit, iar o nouă directivă europeană îşi propune să menţină această încredere prin introducerea unor modificări privind efectuarea plăţilor cu cardul pe internet. Printre acestea se numără şi un nou tip de sistem 3-D secure, care a fost implementat pentru reducerea riscului de fraudă şi creşterea ratei de aprobare a tranzacţiilor online, scopul final fiind acela de a oferi o experienţă mult mai bună cumpărătorului.