Safir din Vaslui, producător de carne de pasăre, îşi măreşte de peste 2,5 ori capacitatea de producţie a fabricii de făinuri proteice, până la 240 t/zi. Proiectul de extindere a fabricii de făinuri proteice constă în mărirea capacităţii de producţie de la 90,7 tone/zi la 240 tone/zi materii prime

Autor: Florentina Niţu 08.01.2021

Grupul Safir din Vaslui, controlat de antreprenorul Ghiorghi Safir, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică, investeşte în extinderea fabricii de făinuri proteice din Costeşti, mărindu-i capacitatea de peste 2,5 ori, se arată în documentul privind obţinerea acordului de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Vaslui.

Compania cu afaceri de peste 170 mil. lei produce în sistem integrat carne de pui, deţind patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu, o fabrică pentru producţia de preparate şi semi­pre­parate din carne de pasăre, una de nutreţuri com­binate şi o fabrică de făinuri proteice, construită în urmă cu zece ani.