Grupul din construcţii TeraPlast Bistriţa este cu ochii pe achiziţii: Analizăm oportunităţi de achiziţii atât în producţia de sisteme pentru instalaţii, cât şi pe piaţa de ambalaje flexibile. La finalul lui 2020, TeraPlast a devenit acţionarul majoritar al companiei Somplast Năsăud după ce a cumpărat un pachet de 70% din acţiunile producătorului de ambalaje flexibile

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.01.2021

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu acţionariat local, va cumpăra în 2021 peste 60 de uti­laje de pro­duc­ţie pentru a-şi eficientiza şi dez­volta capa­ci­tatea.

„Anul 2021 va fi un an încărcat. Vom achiziţiona peste 60 de utilaje de producţie şi matriţe. Asta înseamnă peste 150 de TIR-uri de tehnologie de ultimă generaţie. Pentru punerea în funcţiune a echipamentelor, vom avea un total de peste şase luni de asistenţă tehnică din partea furnizorilor de la care vom achiziţiona această tehno­logie“, spune Dorel Goia, antre­prenorul care controlează TeraPlast.

Pentru 2020, el estimează o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, cu 12% mai mult decât în 2019, şi o EBITDA (profit operaţional) de aproape 140 mi­lioane de lei la nivel consolidat. Cele mai bune performanţe sunt estimate pentru divizia de mase plastice, care va avea un profit net de patru ori mai mare decât în 2019 şi o cifră de afaceri de 457 mi­lioane de lei.