Povestea dramatică a unei afaceri: Cum a ajuns Ambient Sibiu, de la 850 mil. lei şi 2.500 de angajaţi, la faliment

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.01.2021

Ambient, cândva unul dintre cei mai mari retaileri de pe piaţa de bricolaj din România, îşi aşteaptă falimentul, după ce administratorul judiciar Sibinsolv a solicitat intrarea în această procedură, potrivit datelor disponibile în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Cu afaceri de peste 850 mil. lei şi peste 2.500 de angajaţi în 2008, Ambient ajunge astfel la final de drum, după mai mulţi ani în care a încercat reorganizarea.

„Avem solicitare din partea ANAF pentru a cere fali­men­tul Ambient SA, deoarece compania a in­trat în incapacitate de plată faţă de furni­zori, iar situaţia s-a agravat din cauza pan­de­miei. Avem termen în martie, când sunt 99% şanse ca instanţa să decidă in­tra­rea în faliment“, spune Florin Sora, res­ponsabil de reor­ga­nizarea companiei, ca reprezentant al adminis­tra­torului ju­diciar Sibinsolv.

Toate magazinele sub brandul Am­bient au fost francizate în ultimii ani, astfel că acum firma Ambient SA - cea care a dat francizele - mai deţine doar câteva imo­bile şi stocuri de produse şi are doar cinci angajaţi. Francizele îşi continuă activitatea şi nu vor fi afectate