Lecţia pandemiei pentru Bico Industries, un producător de plasă din fibră de sticlă: Să avem rezerve de lichidităţi şi variante de backup. În vara anului 2020, ROCA a preluat 30% din companie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.01.2021

 În vara anului 2020, ROCA a preluat 30% din Bico Industries, cu scopul de a duce compania în top 3 jucători europeni în producţia de fibră de sticlă.

Bico Industries, producător de plasă din fibră de sticlă, estimează că cifra de afaceri a companiei a ajuns la 54 de milioane de lei în 2020, similar cu anul anterior. Oficialii companiei au remarcat că pandemia a dus la consolidarea coeziunii colectivului.
„Asemănător altor crize din ultimii ani, se reconfirmă prin­cipiul de granularitate a riscului. De asemenea, cred că am primit din nou lecţia de a ne asigura că avem rezerve de lichidităţi şi, în general, că avem variante de backup pentru valorile strate­gice ale com­paniei“, spunea Laurenţa Crudu, director general la Bico Industries, la sfârşitul anului tre­cut, pentru suplimentul ROCA Invest­ments, realizat în parteneriat cu ZF.