Frustrarea lui Vasile Pleşca, cel care deţine Avastar Paşcani, o companie de 143 mil. lei: Noi pregătim salariaţi pentru firmele din afară. În fiecare an cresc bugetul pentru salarii cu 10-20%, am un salariu mediu brut de 1.000 de euro, însă în continuare îmi pleacă oameni, în special măcelari şi şoferi

Autor: Florentina Niţu 08.01.2021

„Noi pregătim salariaţi pentru firmele din afară. În fiecare an cresc bugetul pentru salarii cu 10-20% şi am un salariu mediu brut de 1.000 de euro în companie, însă în continuare îmi pleacă oamenii, în special măcelarii şi şoferii“.

Vasile Pleşca, antreprenorul român din spatele Avastar, o companie din Paşcani (jud. Iaşi) ce livrează carne proaspătă de porc, vită şi oaie în magazine, fabrici de preparate din carne, dar şi către carmangerii, investeşte aproximativ 4 milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie.

„Am făcut planul de investiţii pentru 2021, chiar dacă este multă incertitudine, iar pe termen scurt investim în jur de 4 milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie. Anul 2020 a fost dificil, am avut o scădere de 5-6% a cifrei de afaceri, dar am învăţat să merg mai departe şi să găsesc soluţii“, a spus pentru ZF Vasile Pleşca.