Antreprenori locali. Casa Noastră, producătorul ferestrelor QFort, investeşte 10 mil. euro în producţie în 2021

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.01.2021

Casa Noastră, producătorul fe­restre­lor QFort, din judeţul Dolj, are pro­gramate investiţii de 10 mil. euro în 2021 pentru dezvoltarea producţiei.

„Construim o hală de aproape 2.000 de metri pătraţi, unde o să in­sta­lăm o linie de detensio­na­re şi secu­ri­zare sticlă, de care avem nevoie pentru a pu­tea produce sticle de di­men­siuni mari, în special pen­tru culisantele din alumi­niu şi faţade. De asemenea, con­struim o altă hală de 5.000 de metri pătraţi, unde o să ne pregătim ucenicii. Suntem la a treia generaţie, avem puţin peste 100 de copii pe an prin şcoala duală, o să pregătim colegii de la montaj şi o să pro­du­cem uşi de intrare din aluminiu“, spune Ştefan Cherciu, pro­prietarul firmei Casa Noastră.

Compania a înregistrat o creştere de aproape 9% a cifrei de afaceri consolidate în 2020, ceea ce înseamnă puţin peste 72 mil. euro, profi­ta­bi­li­tatea netă fiind de aproape trei ori mai mare faţă de 2019, adică aproape
10 mil. euro.

Casa Noastră are circa 1.400 de angajaţi şi a păstrat acest număr pe parcursul anu­lui trecut. Pentru 2021, targetul producătorului Casa Noastră este să bifeze o creştere de 20%, bazându-se, printre altele, pe subvenţiile care se acordă pentru renovarea locuinţelor în Italia, unde compania exportă o mare parte din produsele făcute în fabrica de la Pieleşti, lângă Craiova.