„Proiectul Titan” prinde contur: Hyundai Motor spune că a început să lucreze cu Apple pentru construirea primei maşini electrice din istoria gigantului american. Acţiunile Hyundai, în creştere cu 19%

Autor: Eduard Ivanovici 08.01.2021

Acţiunile Hyundai au înregistrat un plus de circa 20% după ce producătorul sud-coreean de automobile a declarat că se află în faza iniţială a discuţiilor cu Apple privind dezvoltarea primei maşini electrice din istoria gigantului de pe Silicon Valley, potrivit CNBC.

Ziarul Korea Economic Daily scrie că Apple a venit cu ideea colaborării, iar grupul Hyundai evaluează în prezent termenii pe care i-ar implica un parteneriat cu firma americană. În condiţiile în care cele două părţi vor ajunge la un acord, maşina ar putea fi lansată în 2027.

Acţiunile Hyundai au crescut până la această oră (13:24) cu aproximativ 19,4%.

„În ultimii şase ani am văzut o mulţime de schimbări în ambiţiile auto din cadrul Apple. Aşa-numitul Proiect Titan a fost revizuit în mod semnificativ de-a lungul ultimilor câţiva ani şi, în prezent, pare să fie în centrul de atenţie al companiei”, spun Daniel Ives şi Strecker Backe, analişti ai firmei de investiţii Wedbush Securities.

Luna trecută, agenţia de ştiri Reuters a transmis că Apple plănuieşte să construiască o maşină electrică până în 2024 şi intenţionează să implementeze o tehnologie inovatoare de încărcare, însă unii analişti cred că termenul ar putea fi extins până în 2028.

Apple deţine suficient de mult capital pentru a-şi propune o astfel de misiune şi nu întâmpină probleme cu privire la atragerea marilor talente din SUA şi alte ţări.

Mai mult, gigantul deţine una dintre cele mai mari cantităţi de cash din Statele Unite, mai precis 191 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii septembrie, iar valoarea de piaţă ajunge la 2.200 de miliarde de dolari.