ZF Live. Sandor Korosfoy, director general al firmei de salubritate RDE Harghita: Colectarea selectivă a deşeurilor este o obligaţie, nu o opţiune. De 1 ianuarie 2021 toţi cetăţenii sunt obligaţi să colecteze deşeurile separat în cinci categorii, altfel pot risca o amendă între 400 lei şi 800 lei pentru persoanele fizice

Autor: Miruna Diaconu 11.01.2021

Sandor Korosfoy, director general al firmei de salubritate RDE Harghita, spune că în România colectarea selectivă a deşeurilor ar fi trebuit să se întâmple odată cu intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană. De asemenea, colectarea selectivă a deşeurilor nu este o opţiune, ci o obligaţie reglementată prin lege, prin care românii au datoria de a colecta selectiv deşeurile în cinci categorii.

„Ar trebui să existe în reflexul tuturor, să înţeleagă că trebuie să colecteze selectiv şi mai mult. La noi a fost o cultură prin care se spunea că eşti la modă dacă colectezi selectiv, cetăţenii nu au înţeles că e o obligaţie legală. Colectarea selectivă este o obligaţie, nu o opţiune, acum ar trebui să colectăm în cinci categorii diferite şi anume, deşeuri biodegradabile, hârtie-carton, plastic-metal, sticlă şi restul în amestec. Deci cinci categorii trebuie să colecteze fiecare cetăţean la el acasă, iar primăriile trebuie să pună la dispoziţie infrastructura necesară“, spune Sandor Korosfoy, director general al firmei de salubritate RDE Harghita, în cadrul emisiunii de business ZF live.