Un român revine la conducerea Dacia - Mihai Bordeanu este numit managing director Dacia Brand South Eastern Europe şi country head Romania

Autor: Bogdan Alecu 11.01.2021

Mihai Bordeanu este numit, începând din 1 ianuarie, în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie. Mihai Bordeanu era vicepreşedintele mărcii Dacia.

Din noua funcţie Mihai Bordeanu va conduce divizia comercială a Dacia pentru România, Bulgaria şi Rep. Moldova, iar Christophe Dridi va coordona la nivel regional activitatea uzinei de la Mioveni.

Este pentru prima dată din 2002 încoace când la conducerea Dacia vine un român. Ultimul în funcţia de director general a fost Constantin Stroe, care a deţinut funcţia inclusiv după venirea francezilor la Mioveni în 1999.

Christophe Dridi, actualul preşedinte şi director general al Automobile Dacia şi Group Renault România a preluat de la 1 ianuarie, responsabilitatea perimetrului industrial din România, Rusia şi Maroc, în funcţia de VP Global Access Industry şi VP Industry Dacia şi Lada. Astfel, Dridi va conduce întreaga gamă entry pentru Europa şi Eurasia şi va gestiona nu doar uzina de la Mioveni ci şi cele două uzine din Rusia, de la Moscova şi Togliatti dar şi cele două din Maroc, Tanger şi Casablanca.

Schimbările vin în urma organizării Groupe Renault în jurul mărcilor sale, grupate în patru unităţi de business (business units) - Renault,  Dacia & Lada, Alpine şi New Mobility.