O societate la care Vrancart este acţionar primeşte un ajutor de stat de 40 mil. lei pentru un proiect de reciclare a deşeurilor. Acţiunile urcă cu aproape 4%

Autor: Roxana Rosu 11.01.2021

Vrancart Adjud, producător de carton ondulat şi hârtie igienică controlat de SIF Banat-Crişana şi Pavăl Holding, a primit la finele anului trecut aprobarea pentru un ajutor de stat de 40 milioane lei pentru investiţii într-un proiect de reciclare a deşeurilor.

Fondurile au fost alocate firmei Vrancart Recycling, la care Vrancart este unic acţionar.

De asemenea, producătorul român anunţă că la finele anului 2020 a fost infiintată societatea ECOREP GROUP S.A., care are ca obiect de activitate implementarea obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului, la care Vrancart este actionar majoritar, alături de ROM PAPER S.R.L., DEDEMAN S.R.L., SOMPLAST S.A. si I.A.M.U. S.A.

Vrancart a încheiat primele nouă luni din 2020 cu un profit net de 10,1 milioane de lei, în scădere cu 34,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la afaceri de 207,9 milioane de lei, minus 7,7%.

Vrancart Adjud este controlată în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana, în timp ce Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, are o participaţie de 16,9%, arată datele BVB.

În ultimul an, acţiunile VNC s-au aprecait cu 8,3%, după tranzacţii de 30 milioane lei.  Compania are 169 de milioane de lei capitalizare.