Furnizorul român de energie Restart Energy a înfiinţat un joint venture cu o companie de consultanţă din SUA pentru a derula investiţii în energie verde în valoare de 500 milioane de dolari

Autor: Roxana Rosu 11.01.2021

Restart Energy, furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, a devenit partener într-un joint venture cu Interlink Capital Strategies din Washington DC (SUA), companie de consultanţă şi administrare a fondurilor, pentru a dezvolta proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România şi ţările vecine, precum şi pentru a lansa platforma RED, bazată pe tehnologia blockchain, în SUA.

Restart Energy, controlată de Armand Domuţa, vrea să achiziţioneze şi  să dezvolte proiecte de energie regenerabilă de 500 MW de până la finalul 2025. Proiectele vor necesita investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an.

Interlink va activa ca un consilier strategic pentru finanţarea acestor investiţii.

„Prin acest parteneriat putem accesa capital din SUA şi să accelerăm obiectivul Restart Energy de a furniza 1 Miliard KWh anual de energie regenerabilă accesibilă pentru 300.000 de consumatori din România şi Europa până în 2025. Acest lucru va permite Restart Energy să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din producţia de energie cu 750 mil.kg CO2 pe an astfel ca până în 2025 să devină primul furnizor din România care livrează 100% energie verde produsă local. În acelaşi timp, Restart Energy va putea să se extindă pe piaţa din SUA cu platforma sa inovatoare de blockchain având astfel acces la o piaţă matură şi orientată către tehnologie”, spune Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy.

Înfiinţată în 2015 la Timişoara, Restart Energy are aproximativ 30.000 de clienţi casnici şi 5.000 de clienţi companii în România.