Alin Burcea, proprietar Paralela 45: În anul 2020 am închis şapte puncte de lucru, dar pe măsură ce activitatea va creşte, avem de gând să le redeschidem. În 2020, agenţia de turism a înregistrat vânzări totale de 24 milioane euro, mult în scădere faţă de 2019, când rulajul a fost de 70 milioane euro

Autor: Miruna Diaconu 12.01.2021

Paralela 45 a fost una dintre agenţiile de turism care au lansat oferte cu zboruri charter la sfârşitul anului trecut către destinaţii exotice precum Maldive şi Zanzibar.

Pandemia a afectat consi­derabil industria agenţiilor de turism, care a înregistrat anul trecut scăderi sem­nificative ale veniturilor, unele fiind nevoite să îşi închidă câteva puncte de lucru. Este şi cazul agenţiei de turism Paralela 45, care închis în 2020 şapte puncte de lucru, con­cen­trându-se mai mult pe partea de vânzări online.

„Am închis şapte puncte de lucru anul trecut, în special din oraşele mici. Turiştii au avut alternativa cumpărării online, investiţiile făcute în tehnologie şi perfecţionarea cumpărării din site, în anii anteriori, fiind extrem de utile acum. Pe măsură ce activitatea va creşte, vom deschide agenţiile închise anul trecut. Acum avem opt puncte de lucru, dar avem şi 14 agenţii în franciză“, spune pentru ZF Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.