Horia Şerbănescu, curierul NemoExpress: Pentru anul 2021, avem în plan investiţii de peste 2 mil. euro prin care vom extinde flota şi vom dezvolta soluţiile IT existente

Autor: Miruna Diaconu 12.01.2021

♦ Directorul general al NemoExpress spune că în 2020 s-au concentrat pe profitabilitate, astfel că au încheiat anul 2020 cu o creştere de 25% a profitului faţă de anii anteriori ♦ Nemo Express Logistic şi Nemo Prod Com Impex, companiile din grupul de curierat Nemo Express, au avut în 2019 afaceri cumulate de 186 mil. lei, în creştere cu 34% faţă de anul precedent.

Horia Şerbănescu, directorul general al NemoExpress, spune că anul 2020 a fost unul atipic, iar volumele trimiterilor poştale a crescut considerabil, ceea ce i-a determinat ca în 2021 să îşi bugeteze investiţii de peste 2 mil. euro prin care au de gând să îşi extindă şi flota.

„A fost un an atipic, care ne-a forţat la maximum limitele logistice, dar mai ales umane. Toate măsurile de protecţie au îngreunat fluxul de livrare şi, implicit, eficienţa. Am fost nevoiţi să găsim soluţii. Schimbarea obiceiurilor sociale impuse de pandemie a însemnat o creştere a volumului general al trimiterilor poştale de orice gen. Oamenii lucrează de acasă, volumele cresc şi a fost nevoie de soluţii pentru un alt context faţă de cel obişnuit. În ceea ce priveşte anul 2021, am bugetat pentru sectorul de investiţii o sumă de peste 2 mil. euro, reprezentând extinderea flotei, a mijloacelor fixe şi mobile pentru infrastructura logistică, precum şi dezvoltarea soluţiilor IT existente“, spune pentru ZF Horia Şerbănescu, directorul general al NemoExpress.