Distribuitorul de maşini şi utilaje agricole IPSO Agricultură intră în parteneriat cu Narada, platformă de crowdfunding pentru profesori, în sprijinirea accesului elevilor la educaţie digitală

Autor: Cristina Bellu 12.01.2021

IPSO Agricultură, distribuitor de maşini şi utilaje agricole, parte a grupului francez Monnoyeur, a încheiat un parteneriat strategic cu  platforma de crowdfunding pentru profesori Narada, cu scopul de a reconecta la educaţie peste 1.000 de elevi din liceele tehnologice cu care compania colaborează.

„În prezent, educaţia, aşa cum o ştiam noi, are de suferit, şi, în mod cert, efectele se vor vedea în timp, în toate ariile. (…) Elevii au nevoie să fie conectaţi la şcoală, la educaţie, să aibă acces la resurse, la profesori, să evite pauzele în dezvoltarea cognitivă şi socială atât de importante în acest punct. Facem ce putem şi ce ţine de noi ca să fie bine, împreună”, spune  Arnaud Van Strien, preşedintele executiv al IPSO Agricultură.

În mod concret, Narada şi IPSO Agricultură încurajează profesorii de la liceele tehnologice cu care colaborează să îşi înscrie proiectele şi necesarul pentru a le îndeplini, pe platforma de crowdfunding pentru profesori narada.ro. Cu cât o vor face mai repede, cu atât va putea fi urgentată implementarea lor, pentru că proiectele vor avea şansa de a intra în ciclul de finanţare chiar la început de an.

Platforma de crowdfunding pentru profesori Narada, care a luat naştere sub umbrela Romanian Business Leaders (RBL), a reconectat la educaţie peste  3.000 de elevi de la începutul crizei actuale şi îşi propune să ajungă la 10.000 de elevi în prima parte a acestui an, potrivit datelor furnizate anterior pentru ZF de Andra Munteanu, co-fondator, Narada.

Narada cuprinde o suită de proiecte listate chiar de profesori, care îşi susţin cauza şi cer transparent fonduri pentru nevoi specifice, ilustrând impactul la care se aşteaptă şi câţi elevi vor fi ajutaţi prin acel proiect. Majoritatea proiectelor sunt astăzi în zona de tehnologie şi reconectare, de la tablete necesare până la sisteme care i-ar ajuta pe profesori în demersul educational.