Urmează prăbuşirea imperiului Trump. Deutsche Bank a anunţat că îşi retrage finanţarea pentru afacerile lui Trump, lăsându-l pe preşedintele american din braţe, ceea ce ar putea să creeze o foarte mare problemă pentru că Wall Street-ul nu vrea să îi dea bani

Autor: Eduard Ivanovici 12.01.2021

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a declarat că nu va mai încheia afaceri cu Donald Trump sau cu oricare dintre firmele acestuia, după ce suporterii preşedintelui au intrat cu forţa în clădirea Capitoliului SUA, eveniment care s-a soldat cu cinci decese, transmite agenţia de ştiri Reuters.

Banca reprezintă cel mai mare creditor al lui Donald Trump, cu împrumuturi de circa 340 de milioane de dolari către Trump Organization, grupul care conduce companiile deţinute de liderul de la Casa Albă. De asemenea, Deutsche Bank a fost cel mai mare finanţator al preşedintelui SUA întrucât băncile mari de pe Wall Street l-au evitat în mod constant.

Mişcarea vine pe măsură ce Signature Bank, care a deservit în ultimii ani familia Trump, a anunţat că va încheia legăturile cu preşedintele american, închizându-i două conturi personale în valoare de aproximativ 5,3 milioane de dolari.

„Demisia preşedintelui s-ar efectua în cele mai bune interese ale naţiunii şi poporului american”, a declarat Signature Bank într-un comunicat de presă.

Reuters a scris încă din noiembrie că Deutsche Bank plănuieşte să se distanţeze de Donald Trump, decizia fiind luată în calcul după publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Creditele înmânate de banca germană au fost folosite pentru un teren de golf din Miami şi două hoteluri din Washington şi Chicago.

Trump a fost criticat atât de rivalii din Partidul Democrat, cât şi de republicani pentru reacţia la asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie. Totuşi, şansele ca Trump să fie înlăturat din funcţie până la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden de pe 20 ianuarie, rămân extrem de mici. Recent, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut vicepreşedintelui Mike Pence să invoce al 25-lea Amendament al Constituţiei pentru a-l declara pe Trump în incapacitate de a-şi exercita atribuţiile. Până acum, Pence nu a declarat concret dacă va invoca sau nu Amendamentul.