Sheldon Adelson, cel mai mare magnat al cazinourilor din Las Vegas şi una dintre eminenţele cenuşii ale Partidului Republican din America, a murit la vârsta la 87 de ani

Autor: Eduard Ivanovici 12.01.2021

Miliardarul Sheldon Adelson, unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai Partidului Republican din SUA şi cel mai mare magnat al cazinourilor din Las Vegas, a murit luni la vârsta de 87 de ani din cauza unor complicaţii generate de tratamentul pentru limfomul Hodgkin, o formă de cancer care se formează în limfocite.

Adelson avea o avere netă estimată de circa 33 de miliarde de dolari şi a fost unul dintre cei mai puternici suporteri ai preşedintelui Trump în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut. În plus, miliardarul a fost un susţinător vocal al Israelului, menţinând o relaţie strânsă cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, conform CNBC.

Înmormântarea va avea loc în Israel, urmând să se organizeze o ceremonie funerară în Las Vegas.

La sfârşitul anilor 1980, Adelson şi-a îndreptat atenţia asupra industriei cazinourilor din Las Vegas şi a cumpărat hotelul şi cazinoul Sands pentru 128 de milioane de dolari, achiziţia transformând Las Vegas Sands într-un brand de renume mondial.

Cea mai recentă construcţie a miliardarului este Parisian Macao, un hotel de lux care deţine o replică la scară 1:2 a Turnului Eiffel, localizat în Macao, China. Compania angajează 51.000 de oameni la nivel global şi este singurul cazino cu sediul în SUA care a efectuat concedieri în timpul pandemiei de coronavirus.

Adelson a donat Partidului Republican peste 340 de milioane de dolari între 2018 şi 2020. Fostul preşedinte George W. Bush l-a numit „un patriot american, un binefăcător generos şi un suporter puternic al Israelului”.