Zoom nu vrea să încetinească: Gigantul intenţionează să strângă 1,5 miliarde de dolari printr-o nouă emisiune de acţiuni

Autor: Eduard Ivanovici 12.01.2021

Zoom Video Communications plănuieşte să obţină 1,5 miliarde de dolari printr-o nouă emisiune pe bursă, continuând să beneficieze de pe urma creşterilor înregistrate de-a lungul pandemiei de coronavirus, potrivit Yahoo Finance.

Compania a declarat că va scaote la vânzare un pachet de 225 de milioane de acţiuni din  „Clasa A”, principalul candidat fiind aici JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite. Noile acţiuni vor fi tranzacţionate începând cu data de 13 ianuarie.

Platforma de videoconferinţe a crescut cu 362% în ultimele 12 luni, fapt ce reflectă nevoia oamenilor de a lucra şi de a socializa de acasă pe timpul crizei generate de COVID-19.

Chiar dacă nu se aşteaptă ca veniturile din 2021 să fie la fel de bune ca cele de anul trecut, Zoom estimează o creştere de 330% a vânzărilor din actualul trimestru, care se termină odată cu luna ianuarie.

Fondat în 2011 de omul de afaceri Eric Yuan, Zoom înregistrează în prezent o capitalizare de aproape 97 de miliarde de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni ajunge la 338 de dolari. CEO are o avere de 16,4 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

La sfârşitul lunii decembrie, capitalizarea şi valoarea unei acţiuni ajungeau la 115 miliarde şi, respectiv, 400 de dolari. Declinul poate veni ca urmare a scăderii marjei brute cu 66,7% în T3/2020, faţă de 71% în T2 şi 80% în T1. Cel mai probabil, marjele brute vor rămâne sub presiune pe fondul creşterii utilizatorilor care folosesc gratuit aplicaţia şi creşterilor costurilor impuse de serviciile cloud, a declarat directorul financiar Kelly Steckleberg.