Argo Blockchain, o companie care minează bitcoin şi care a crescut cu 1.400% într-un an, crede că piaţa criptomonedelor are nevoie de mai multe reglementări

Autor: Alex Ciutacu 12.01.2021

Câştigurile colosale aduse de bitcoin în ultimele luni atrag din ce în ce mai mult atenţia regelementatorilor asupra pieţei criptomonedelor, iar unii actori din piaţă consideră că o nouă serie de reglementări ar putea avea un impact pozitiv asupra monedelor digitale, potrivit Bloomberg.

Argo Blockchain este o companie care minează bitcoin, iar acţiunile companiei listate la Londra au crescut cu 1.400% în ultimul an. Peter Wall, CEO-ul Argo Blockchain, a declarat că el vede bitcoin „mergând într-o singură direcţie”, pe măsură ce interesul în acest sector creşte, iar investitorii instituţionali îşi exercită acest interes. În mod natural, evoluţia atrage şi atenţia autorităţilor de reglementare.

„Ca orice alt sector, va trece printr-un dans cu regulatorii, un fel de înainte-înapoi. Noi credem că sunt bune câteva balustrade”, a declarat Peter Wall.

Mediul de reglementare pentru criptomonede se află încă la început în mare parte, însă analiştii sunt de părere că regulile se vor dezvolta pe măsură ce industria va creşte. Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie a interzis recent vânzarea instrumentelor derivate pentru criptomonede către investitorii de retail şi i-a avertizat pe cumpărători că riscă să îşi piardă toţi banii.

În SUA, multe firme de investiţii au încercat să creeze ETF-uri, însă s-au lovit de refuzul autorităţii de supraveghere financiară (SEC).

În contextul în care din ce în ce mai mulţi investitori vor să tranzacţioneze criptomonede, cu puţine produse financiare la dispoziţie, acţiunile companiilor care minează bitcoin şi care sunt listate la bursă au explodat.

În durata unei singure luni, Argo Blockchain a trecut de la o companie cu o valoare de piaţă de 25 de milioane de lire sterline (34 de milioane de dolari), la o companie cu o valoare de piaţă de peste 300 de milioane de lire sterline (408 milioane de dolari).

Compania operează centre de date în America de Nord, inclusiv o facilitate de peste 3.700 de metri pătraţi în Quebec, Canada.

Preţul bitcoin a atins în data de 8 ianuarie un maxim istoric de 41.962 de dolari, iar astăzi se tranzacţionează în jurul valorii de 35.000 de dolari.

Investopedia a identificat un număr de 18 companii şi ETF-uri care au investit un total de 8,8 miliarde de dolari în criptomonede.