Cine este noul şef al Autorităţii de Digitalizare: absolvent de ASE, fost angajat al IBM, şef al unei organizaţi­i PNL din Capitală

Autor: Alexandra Cepăreanu 13.01.2021

Octavian Oprea, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) şi preşedinte al Organizaţiei de Tineret PNL Sector 6, care a lucrat anterior şi pentru subsidiara locală a gigantului american IBM, a fost numit la conducerea instituţiei care gestionează proiectele de dezvoltare şi transfomare digitală la nivelul sectorului public, printr-o decizie a pre­mierului României, publicată în Monitorul Oficial.

Octavian Oprea a urmat, în perioada 2010-2016, cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu specializare în economie şi management, potrivit informa­ţiilor postate pe site-ul ADR. După absolvirea studiilor, noul şef interimar al ADR a devenit consultant în afaceri, promovând „tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor. Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, acesta a obţinut rezultate în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare şi umane până la producţie, comerţ sau vânzări“.