Valentin Tătaru preia funcţia de economist-şef la ING Bank România. Poziţia a fost ocupată timp de 5 ani de Ciprian Dascălu

Autor: Roxana Rosu 13.01.2021

Valentin Tătaru preia funcţia de economist-şef pentru ING Bank România, după ce a lucrat timp de 10 ani în departamentul de trezorerie al băncii.

El s-a s-a alăturat ING România în 2007, iar din 2018 a fost numit economist, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia).

„Am toată încrederea că Valentin Tătaru va continua şi dezvolta o tradiţie deja solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING de a reprezenta un etalon de credibilitate şi profesionalism pe piaţa locală şi în regiune”, spune Florin Ilie, deputy CEO şi Head of Wholesale Banking Romania.

Poziţia de economist-şef la ING a fost ocupată pentru cinci ani de Ciprian Dascălu, care a părăsit banca în ianuarie 2020, pentru o funcţie similară la BCR.

Din noua funcţie, Valentin Tătaru îşi va  continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

El a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti, precum şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. În timpul activităţii profesionale, a obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.