Un nou proiect auto inovator: Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicuke comerciale pe hidrogen

Ziarul Financiar 13.01.2021

Producătorul francez de automobile Renault şi compania americană Plug Power şi-au unit forţele pentru a dezvolta vehicule comerciale uşoare alimentate cu hidrogen (LCV), au anunţat companiile, citate de Reuters.

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere pentru a lansa o un joint venture cu sediul în Franţa până la sfârşitul lunii iunie, vizând o cotă de peste 30% din piaţa vehiculelor comerciale uşoare alimentate cu pile de combustie din Europa, se arată într-un comunicat comun.

Compania mixtă va combina capacităţile de producţie Renault cu cunoştinţele de fabricare a celulelor de combustibil şi a sistemului de hidrogen ale Plug Power, stabilind un centru de producere a pilelor de combustie în Franţa pentru integrarea în platformele LCV.

Centrul va furniza, de asemenea, sisteme de alimentare cu hidrogen.

Plug Power, care are o valoare de piaţă de peste 25 de miliarde de dolari, spune că a furnizat peste 40.000 de sisteme de celule de combustibil pentru e-mobilitate, mai mult decât oricine altcineva din lume şi a devenit cel mai mare cumpărător de hidrogen lichid.

Renault, cu o valoare de piaţă de peste 13 miliarde de dolari, a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 134 de ţări în 2019. Are 40 de fabrici şi are peste 180.000 de angajaţi.