Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, are Covid: Am simţit dureri musculare şi stare subfebrilă

Ziarul Financiar 13.01.2021

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat miercuri că a fost diagnosticat cu Covid-19 şi că va rămâne în izolare pentru următoarele 14 zile.

„A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Aseară am simţit dureri musculare şi o stare subfebrilă aşa că am făcut un test azi dimineaţa la prima oră. Rezultatul a venit şi mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajaţii Primăriei Timişoara pentru că am purtat tot timpul mască”, a scris Fritz pe Facebook.

Acesta susţine că viceprimarul Ruben Laţcău va îndeplini atribuţiile de primar.

„Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare şi îi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanţa va valida şi supleantul din Consiliul Local, Ruben Laţcău va convoca Consiliul Local în formulă completă şi să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără”, a mai scris primarul.

Acesta a anunţat că va merge la Bucureşti la sfârşitul acestei luni când, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, va discuta la Guvern despre proiectele comune şi ale oraşului.

„Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni, şi cu toate astea m-am infectat. Fiţi atenţi, purtaţi masca, evitaţi întâlnirile şi deplasările nenecesare. Mai avem puţin, ne vaccinăm toţi şi vom încheia această pandemie”, a mai transmis Dominic Fritz.

Ultima oară, primarul Dominic Fritz se izolase la jumătatea lunii decembrie, după ce viceprimarul Ruben Laţcău şi secretarul general interimar al Primăriei, Caius Şuli, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Ulterior, Dominic Fritz a făcut două teste pentru COVID-19, iar ambele au ieşit negativ.

„Am trecut din nou pe lângă virus, iar ceea ce mă ţine în siguranţă este portul măştii. V-o recomand”, spunea atunci edilul.