După 14 ani în ING, din care 10 ani în trezoreria băncii, Valentin Tătaru devine economist-şef la a patra cea mai mare bancă. "Am toate încrederea că Valentin va continua şi dezvolta o tradiţie deja solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING."

Autor: Claudia Medrega 14.01.2021

Valentin Tătaru, care lucrează în cadrul ING Bank România din 2007, iar din 2018 a fost economist în departamentul de cercetare economică, a fost promovat pe poziţia de economist-şef la a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active. El preia noul rol din această lună.

Până în 2019, poziţia de economist-şef la ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a fost ocupată timp de cinci ani de Ciprian Dascălu, care a plecat în 2020 la BCR pentru o funcţie similară.

Timp de 10 ani, Valentin Tătaru a lucrat în cadrul departamentului de trezorerie al ING Bank unde a gestionat lichidităţile băncii şi tranzacţionarea pe piaţa monetară interbancară. În 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia), potrivit informaţiilor transmise de bancă.