Magazinul online Complice.ro: Am încheiat 2020 cu afaceri de 122.000 euro, plus 20% faţă de estimarea de la începutul pandemiei

Autor: Ioana Nita 14.01.2021

Magazinul online Complice.ro, care oferă spre achiziţie cadouri de tip experienţă, a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 122.000 de euro, în scădere cu aproape 13% faţă de 2019, însă în creştere cu 20% comparativ cu ajustarea estimărilor de business la începutul pandemiei în martie anul trecut. 

„A fost o perioadă dificilă care ne-a forţat să accelerăm dezvoltarea experienţelor livrate online, care nu se aflau pe lista noastră de priorităţi urgente pentru 2020. Această flexibilitate, datorată şi partenerilor care la rândul lor s-au adaptat foarte rapid contextului, ne-a ajutat să înregistrăm o scădere de doar 13% faţă de 2019”, a declarat Oana Pascu, fondator Complice.ro. Dinamica negativă a fost înregistrată în special pe segmentul rezidenţial, unde multe experienţe-vedetă nu au mai putut fi livrate în perioada de lockdown sau au fost supuse unor restricţii pe parcursul anului. Valoarea şi numărul comenzilor pe acest segment a scăzut cu peste 20% faţă de 2019. 

O treime dintre comenzile înregistrate anul trecut de Complice.ro au venit de la clienţi recurenţi şi un procent similar din venituri a fost reprezentat de comenzi care au avut o componentă internaţională. Dezvoltarea experienţelor ce pot fi livrate exclusiv online şi cadourile flexibile au contribuit la compensarea scăderii generate de contextul pandemic. Primele două luni din 2020 au reprezentat dublarea afacerilor din perioada similară a lui 2019 pentru Complice.ro, însă perioada de lockdown şi restricţiile ce au urmat au afectat următoarele luni, mai ales segmentul rezidenţial.