eJobs: Angajatorii au postat de la începutul anului peste 7.000 de locuri de muncă. Cele mai active companii provin din retail, banking şi IT&C

Autor: Cristina Bellu 14.01.2021

Mai mult de 7.000 de locuri de muncă au fost postate de către angajatori de la începutul anului pe platforma de recrutare eJobs, retailul, banking-ul, IT-ul şi industria de telecomunicaţii fiind cele mai active din acest punct de vedere, arată o analiză a companiei.

”Sunt industrii care şi anul trecut au avut un număr mare de joburi noi scoase în piaţă şi care s-au bucurat, totodată, şi de un interes crescut din partea candidaţilor. Atenţia acestora a fost atrasă şi de joburile care pot fi făcute de acasă. Ca new-entry pe 2020, ce merită luat negreşit în calcul şi pentru începutul lui 2021 este cuvântul „acasă”, prezent în căutările de pe eJobs.ro şi-n versiunile „remote” sau „work from home”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, despre tendinţele anului 2020 care vor avea continuitate şi în 2021.

Potrivit analizei eJobs, 2020 a fost anul recordurilor în materie de aplicări, dar şi în ceea ce priveşte numărul celor care au căutat să se angajeze, peste 300.000 de români făcându-şi pentru prima oară cont pe eJobs.ro, anul trecut.

De altfel, angajarea a fost, pe tot parcursul anului, principalul obiectiv profesional al românilor, mai mult de jumătate declarând că au în plan să-şi schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care au rămas fără loc de muncă.

”Acest plan este mult mai des menţionat de candidaţi decât dorinţa de a obţine o mărire salarială, de a primi anumite beneficii sau de a fi promovaţi, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Estimez că 2021 va fi un an în care vom vedea candidaţi extrem de competitivi, agili şi care vor escalada mult mai uşor provocările de pe piaţa muncii. Ultimul an i-a călit şi cred că vom vedea şi efecte pozitive ale acelei periaode grele”, adaugă Bogdan Badea.