O nouă lovitură: ASF amendează din nou Euroins cu 450.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor. Asigurătorul City Insurance este sancţionat cu 500.000 lei pentru aceeaşi abatere

Autor: Mircea Nica 14.01.2021

Companiile de asigurări City Insurance şi Euroins, liderii segmentului asigurărilor RCA, au fost sancţionate de către Autoritatea de Supraveghere Fiannciară (ASF) cu amenzi în valoare de 500.000 lei, respectiv 450.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

“În urma acţiunilor de control principala deficienţă identificată, în cazul ambelor societăţI a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare. În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asmenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate sau parţial pretenţiile de despăgubire şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire”, se arată în informaţiile transmise de reprezentanţii ASF.