BREAKING. Elevii se întorc la şcoală. Klaus Iohannis: Am decis că din 8 februarie majoritatea şcolilor se redeschid

Ziarul Financiar 14.01.2021

Elevii se întorc la şcoală, din 8 februarie, a anunţat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, acesta precizând că majoritatea şcolilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuţiile cu ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, dr. Raed Arafat şi dr. Adriana Pistol.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul discuţiilor avute cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.

„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Revenirea elevilor şi preşcolarilor va ţine seama de rata de infectare din localitate.

„Majoritatea şcolilor se redeschid. Elevii se întorc la şcoală. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ţine cont de evoluţia pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul 2, în localităţile care se încadrează în aşa numitul scenariu verde - cu relativ puţine cazuri - toate şcolile se redeschid fizic, copiii merg la şcoală. În localităţile care se încadrează în scenariul galben - adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare - lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la şcoală şi la grădiniţă copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, elevii din clasele I -IV şi copiii din clasele terminale VIII şi XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu continuă pentru un timp să meargă la şcoală cei de la grădiniţă şi de la ciclul primar, dar ceilalţi nu mai merg la şcoală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6, localitate se carantinează şi toată lumea merge în online”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis.