Înca un faliment în asigurări: După declanşarea procedurii de faliment la CertAsig, urmează asigurătorul Asimed. ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Asimed şi a cerut deschiderea procedurii falimentului

Autor: Mircea Nica 15.01.2021

♦ Controlul periodic efectuat de către ASF la societatea Asimed a scos în evidenţă peste 40 de fapte de natură contravenţională.

Compania de asigurare Asimed a fost sanc­ţio­nată de Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră (ASF) printr-o amendă în valoare de 50.000 de lei, împreună cu retragerea autorizaţiei de func­ţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschi­derea procedurii falimentului împotriva acesteia, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF, la solicitarea ZF.

Astfel, „rezultatele controlului au fost anali­zate de către Consiliul ASF şi au fost stabilite ur­mătoarele: amendarea societăţii cu 50.000 de lei; retragerea auto­rizaţiei de func­ţio­nare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă, precum şi promo­varea cererii pri­vind deschiderea pro­cedurii fali­men­tului împotriva acesteia“, au mai transmis repre­zentanţii ASF.