Cine conduce TechVentures Bank/Banca Feroviara. Sorin Dumitrescu a devenit director general al băncii, după aproape două decenii la Credit Europe Bank

Autor: Claudia Medrega 15.01.2021

♦ Constantin-Dorin Teodorescu este preşedinte al Consiliului de Administraţie al TechVentures Bank (fosta Banca Feroviară).

Sorin Dumitrescu, care a lucrat timp de 18 ani şi 9 luni la Credit Europe Bank fiind în ultimii ani vicepreşedinte pe risc, este noul director general al TechVentures Bank (fosta Banca Feroviară).

La Credit Europe Bank, Dumitrescu a fost mai mult 3 ani, respectiv din 2017 până în toamna anului 2020, membru al boardului responsabil cu riscul (chief risk officer -CRO), după ce anterior a fost head of risk management division în cadrul aceleiaşi bănci, timp ce 7 ani şi jumătate. El a început să lucreze din 2002 în Credit Europe Bank (care are ca acţionar principal Credit Europe Bank NV din Olanda şi este deţinută de  miliardarul turc Husnu Ozyegin), ocupând de-a lungul timpului diverse poziţii. Sorin Dumitrescu a terminat în 1999 Facultatea de Bănci şi Burse de Valori din cadrul Acade­miei de Studii Economice din Bucureşti, potrivit informaţiilor de pe reţeaua lui de Linkedin.