Antreprenori locali. Petru Berciu, BDG Import: În 2021 se păstrează aceeaşi doză de imprevizibil în ceea ce priveşte estimările, atât pe termen scurt, cât mai ales mediu şi lung

Autor: Cristina Roşca 15.01.2021

Compania este unul dintre cei mai mari importatori de băuturi spirtoase din România, cu afaceri de 250 mil. lei în 2019.

Importatorul de băuturi spir­toa­se BDG Import şi-a bugetat pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de circa 20%, pentru a putea ajunge din nou la ni­velul businessului din 2019, de dinaintea pandemiei.

În 2020 businessul a scăzut cu circa 15%, sub nivelul preconizat la jumă­ta­tea anului, când declinul era estimat la 20-30%. „Rezultatele finale înregistrate pen­tru 2020 ne arată o scădere a cifrei de afaceri faţă de anul anterior de aproxi­mativ 15%. Anul 2020 a fost sub ceea ce ne-am propus la începutul lui, dar peste estimările făcute la începutul pan­demiei, în ciuda provocărilor pe care a trebuit să le adresăm în timpul lui“, spune Petru Berciu, cel care con­du­ce operaţiunile de BDG Import şi care este şi unul dintre cei patru acţionari.

El mai adaugă că aşa cum a fost şi în­treg anul 2020, şi pentru 2021 se păs­trea­ză aceeaşi doză de imprevizibil în ceea ce priveşte estimările, atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen mediu şi lung.
„Luând în considerare faptul că a în­ce­put campania de vaccinare şi cu spe­ranţa că după primele 3-4 luni ale anului 2021 se vor mai relaxa măsurile restric­ti­ve, compania îşi propune pentru acest an un obiectiv ambiţios, şi anume acela de a atin­ge rezultatele pe care le-a avut în 2019.“

Importatorul de băuturi spirtoase BDG are în portofoliu branduri precum Jack Daniel’s, Finlandia sau Jagermeister.