Policlinicile private intră în campania de vaccinare. Autorităţile au identificat cinci operatori privaţi doar în sectorul 6 din Capitală care pot deveni centre de vaccinare

Autor: Georgiana Mihalache 15.01.2021

♦ Direcţia de Sănătate Publică a evaluat cinci operatori privaţi unde pot fi organizate centre de vaccinare ♦ Sanador, Medicover, Spitalul Wellborn, pe lista autorităţilor în sectorul 6 din Capitală

Policlinicile private Sanador, Medicover, Sanamed sau Wellborn din sectorul 6 al Capitalei sunt evaluate de către direcţia de sănătate publică (DSP) pentru a fi transformate în centre de vaccinare pentru etapa a doua din strategia naţională, care începe astăzi.

Autorităţile urmează să vină cu echipamente după ce spaţiile vor fi validate, a anunţat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

În total, în cele cinci clinici private ar putea fi organizate 29 de puncte de vaccinare. Cele mai multe sunt în zona Militari - Iuliu Maniu, iar primarul sectorului 6 a precizat că urmează să fie evaluate şi centre posibile în Drumul Taberei, zonă încă neacoperită.