Petru Berciu, importatorul de băuturi BDG: În ciuda pandemiei, 2020 a fost un an de investiţii pentru noi, iar astfel am reuşit să diminuăm impactul negativ asupra businessului

Autor: Cristina Roşca 15.01.2021

 Compania BDG Import este unul dintre cei mai mari importatori de băuturi spirtoase din România, cu afaceri de circa 250 mil. lei în 2019  Anul trecut businessul a scăzut cu circa 15%, sub nivelul preconizat la jumătatea anului, când declinul era estimat la 20-30%  Importatorul de băuturi spirtoase BDG are în portofoliu branduri precum Jack Daniel's, Finlandia sau Jagermeister.

„Rezultatele finale înregistrate pentru 2020 ne arată o scădere a cifrei de afaceri faţă de anul anterior de aproximativ 15%. Anul 2020 a fost sub ceea ce ne-am propus la începutul lui, dar peste estimările făcute la începutul pandemiei, în ciuda provocărilor pe care a trebuit să le adresăm în timpul lui“, spune Petru Berciu, cel care conduce operaţiunile de BDG Import şi care este şi unul dintre cei patru acţionari.

Cei patru antreprenori care controlează businessul mai au şi două companii de distribuţie - în Bucureşti şi Cluj - şi magazinul online Beicevrei. De asemenea, ei deţin peste zece localuri HoReca, respectiv restaurante, baruri şi cluburi în Bucureşti, Mamaia şi Predeal, printre care Loft şi Il Villagio. Fiecare business este operat independent.