Alin Chiţu, fost consultant fiscal la Ţucă Zbârcea & Asociaţii, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor, responsabil de politica fiscală. Premierul a numit încă alţi doi secretari de stat la Ministerul Finanţelor

Autor: Alexandru Nanu 16.01.2021

Premierul Florin Cîţu  numit vineri trei secretari de stat la Ministerul Finanţelor, cea mai interesantă propunere fiind Alin Chiţu, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali de pe piaţă, care a lucrat la KPMG, Deloitte şi Banca Mondială.

Alin Chiţu a fost consultant la divizia de taxe a casei de avocatură Ţucă Zbârcea & Asociaţii.

O altă numire a premierului, în funcţia de secretar de stat la Ministerul de Finanţe, este aceea a lui Dumitru-Laurenţiu Andrei. El lucrează deja în Ministerul de Finanţe, fiind director general adjunct la direcţia generală de trezorerie şi datorie publică.

Dumitru-Laurenţiu Andrei lucrează în Ministerul Finanţelor de 22 de ani. Din saptembrie 2009 este membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)/

A treia numire în funcţia de secretar de stat, este aceea a lui Lucian Heiuş care a fost propus în martie 2020 pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

De asemenea, el are o istorie în direcţia regională a finanţelor publice Timişoara.

Premierul Florin Cîţu l-a eliberat din funcţia de secretar de stat în Finanţe pe Mironel Panţuroiu.