Record de descărcări pentru aplicaţiile de mesagerie Telegram şi Signal

Autor: Ioana Nita 19.01.2021

Aplicaţiile mobile de mesagerie Telegram şi Signal au câştigat zeci de milioane de utilizatorii de când WhatsApp – cel mai popular serviciu de mesagerie, deţinut de gigantul american Facebook a anunţat la începutul acestui an că va partaja datele despre utilizatori cu compania-mamă.

Astfel, în ultimele două săptămâni zeci de milioane de oameni din întreaga lume au descărcat aplicaţiile Signal Messenger (SUA) şi Telegram Messenger (Emiratele Arabe Unite), acestea ajungând la aproape 30 milioane de utilizatori activi/lună, respectiv 500 milioane de utilizatori activi/lună, potrivit datelor citate de presa internaţională. Aplicaţia Signal permite trimiterea mesajelor cu criptare end-to-end, adică nimeni în afară de expeditor şi receptor nu poate citi conţinutul acestuia.

Aplicaţia Telegram, dezvoltată iniţial în Sankt Petersburg (Rusia), dar care acum este operată din Dubai, oferă câteva opţiuni de mesagerie criptată, dar în principal este populară pentru grupurile în care oamenii pot discuta o varietate de subiecte. WhatsApp continuă însă să aibă cei mai mulţi utilizatori la nivel mondial – circa 2 miliarde, chiar dacă numărul de descărcări din ultimele două săptămâni a început să scadă.