România primeşte alte aproape 90.000 vaccinuri anti-COVID-19 de la Pfizer BioNTech

Autor: Andreea Tobias 17.01.2021

A cincea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, ajunge luni în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Vele mai multe doze ajung în Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 33.930 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 9.360 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 8.190 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început vineri, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, România primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.