Zeci de gălăţeni protestează după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%

Autor: Petru Mazilu 17.01.2021

Zeci de gălăţeni protestează duminică în faţa Primăriei după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%. Ei solicită revenirea la valoarea impozitului de anul trecut şi îi cer primarului oraşului să demisioneze. Ca să nu plătească impozitul majorat, unii au decis să-şi radieze maşinile.

Aproximativ o sută de gălăţeni s-au adunat în faţa Primăriei pentru a protesta faţă de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult şi le cer autorităţilor locale să renunţe la majorare. Unii îi cer primarului să demisioneze, iar traficul auto pe strada care trece prin faţa Primăriei a fost blocat de poliţişti.

Printre protestatari sunt şi persoane care susţin că au găsit soluţiae ca să nu plătească impozitul Primăriei Galaţi: îşi radiază autovehiculele şi le înscriu în alte oraşe sau comune.

„Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Maşina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraş, alt sat, eventual în altă ţară. Cel puţin o sută de persoane ştiu eu (n.r. care îşi radiază maşinile). Mergeţi la firmele de înmatriculare şi vedeţi câte certificale scot pe zi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre protestatari.

Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galaţi. Decizia a fost luată la sfârşitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziţie.