Raul Ciurtin, Prefera Foods, despre 2021: Cel mai mare semn de întrebare e dacă guvernul reuşeşte să se ţină de promisiune, să nu umble la taxe şi să operaţionalizeze toate programele cu fonduri europene

Autor: Cristina Roşca 19.01.2021

♦ Compania Prefera Foods a avut afaceri de aproape 10 milioane euro în 2019 ♦ Raul Ciurtin este unul dintre cei mai importanţi antreprenori din industria alimentară, de numele său fiind legat cel mai mare producător de lactate din România, Albalact.

Anul 2021 stă sub semnul incertitudinii, fiind în continuare marcat de pandemia de COVID-19, spune Raul Ciurtin (48 de ani), proprietarul producătorului de conserve Prefera Foods. Mai exact evoluţia cifrelor legate de îmbolnăviri şi vaccinări este cea care va dicta mersul economiei locale şi al celei mondiale. Şi tot ele vor influenţa evoluţia consumului şi îşi vor pune amprenta asupra comportamentului oamenilor când vine vorba de cumpărături.

„Referitor la anul 2021, cred că va fi marcat de incertitudini legate de terminarea sau nu a pandemiei. Cred că acest lucru va influenţa major comportamentul de consum în multe domenii“, spune antreprenorul.

Businessul dezvoltat de el Prefera Foods  activează într-un domeniu unde influenţa pandemiei e mai mică. Mai exact, oamenii renunţă la multe achiziţii, dar nu la mâncare.