Mai mult de jumătate dintre angajaţii români se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în 2021. Cea mai mare temere a angajaţilor români în ceea ce priveşte situaţia profesională în 2021 este că le vor scădea veniturile şi că ar putea prelua mai multe responsabilităţi din cauza lipsei de personal

Autor: Ramona Cornea 19.01.2021

Mai mult de jumătate (54%) dintre angajaţii români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs au spus că se gândesc să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, iar 28% au făcut chiar paşi concreţi în această direcţie.

„Chiar dacă 2020 a fost plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort şi stres, numărul celor care iau în calcul o schimbare de job este mai mic decât la începutul anului trecut, când şase din zece angajaţi români se de­clarau nemulţumiţi de situaţia lor profesională şi se gândeau să-şi schimbe locul de muncă”, transmit reprezentanţii BestJobs. Circa 39% dintre angajaţii incluşi în sondaj spun că principalul criteriu în funcţie de care îşi aleg un job sau altul este salariul. Aproape 29% dintre respondenţi afirmă că aveau în plan să-şi schimbe locul de muncă de dinainte de pandemie pentru că îşi doresc o nouă provocare în carieră. Pentru 27% dintre angajaţi, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate în 2021 este că actualul loc de muncă nu le oferă suficiente oportunităţi de dezvol­tare profesională.