TransferGo: Transferurile de bani către şi din România: creştere cu 50% în 2020. Valoarea medie a sumei transferate este de 500 de euro pe lună

Autor: Cristina Bellu 19.01.2021

Fluxurile de bani transferaţi către şi din România în 2020 au crescut cu 50% în comparaţie cu 2019, potrivit datelor transmise de TransferGo, com­pa­nie de transferuri internaţionale de bani cu sediul central în Londra, Marea Britanie.

Mai mult, transferurile cu România reprezintă 25% din întregul flux de bani trans­feraţi prin intermediul platformei în 2020, la nivel global.

De asemenea, a cres­cut şi numărul to­tal de tran­zacţii efectuate de ro­mâni din şi în stră­i­nă­tate, în 2020 Trans­ferGo înre­gis­trând cu 40% mai mu­lte tran­zacţii decât în 2019.

Cele mai multe tran­zacţii au fost efec­tuate prin in­ter­mediul aplicaţiei mo­bile, România fiind ţara cu cea mai ma­re rată de utilizare a acesteia, de 80%.

Potrivit datelor companiei, ponde­rea tranzacţiilor efectuate de români din totalul tranzacţiilor clienţilor Trans­ferGo din toată lumea, se menţine con­stantă, în jurul valorii de 20%.

Tot în 2020, creşterea numărului de tranzacţii şi a fluxului de bani circulat către şi din România a generat o du­blare a veniturilor TransferGo din acest coridor.

În ceea ce priveşte numărul de clienţi, în 2020 compania a atins 2,5 mi­lioane de utilizatori la nivel global. În privinţa utilizatorilor români activi, numărul acestora se păstrează la valori constante, românii numărându-se printre cei mai fideli utilizatori ai platformei TransferGo, astfel că aceştia au cea mai bună rată de retenţie înregistrată de companie.

Valoarea medie a sumei transferate de un român din diaspora către ţară se păstrează şi ea constantă, în jurul sumei de 500 euro pe lună, potrivit datelor TransferGo din ultimele şase luni ale anului 2020. Această valoare este una destul de ridicată, luând în considerare că un român care lucrează peste hotare, în state precum Marea Britanie sau Spania, realizează un venit mediu lunar estimat la 2.000 euro.

Practic suma trimisă în ţară de către acesta reprezintă un sfert din banii pe care îi câştigă într-o lună, celelalte trei sferturi acoperind de regulă costurile minime de trai, mai ridicate decât în România, precum chiria, utilităţile, alimentaţia şi bunurile de bază.

Britanicii de la TransferGo au numit un român la conducerea operaţiunilor globale de marketing ale companiei, Marius Nedelcu devenind Chief Marketing Officer.

În cei patru ani de activitate în cadrul TransferGo, Marius Nedelcu a deţinut funcţia de country manager pentru România, iar apoi a făcut tranziţia către rolul de Head of Growth la nivel global şi ulterior la acela de Director of Brand and Market Expansion.

Din noul său rol, de Chief Marketing Officer, Marius Nedelcu va fi responsabil cu creşterea rezultatelor companiei prin achiziţia de noi pieţe, precum Rusia şi Nigeria, cât şi prin accelerarea pieţelor actuale - România, Turcia, Ucraina, Lituania, Polonia şi India.

„În 2021 ne propunem creşterea numărului de clienţi din pieţele actuale, dar şi expansiunea continuă pe alte pieţe“, spune †Marius Nedelcu, noul Chief Marketing Officer, TransferGo.