Şase din 10 români au fost în situaţia de a cere părerea unui al doilea medic pentru confirmarea unui diagnostic sau tratament în ultimii ani

Autor: Roxana Rosu 19.01.2021

Şase din 10 români declară că, în ultimii ani, au fost în situaţia de a cere părerea unui al doilea medic pentru confirmarea unui diagnostic sau tratament, categoriile care au apelat cel mai des la servicii de a doua opinie medicală fiind familiile moderne cu copii, în proporţie de 69%, şi tinerii profesionişti, în procent de 63%, arată  un sondaj realizat de Aegon România.

„Rezultatele acestei cercetări arată faptul că, deşi românii s-au mai obişnuit cu situaţia prin care trecem, ei sunt în continuare temători, iar una dintre preocupările principale este sănătatea lor şi a celor dragi. Un lucru natural, având în vedere experienţa ultimelor luni. Cercetările pe care le-am realizat de la debutul pandemiei COVID-19 până acum arată faptul că experienţa acestui an şi-a pus amprenta asupra modului în care gândesc românii, i-a determinat să ia în considerare asigurările, fie pentru sănătate, fie de viaţă cu economisire, tocmai pentru a avea un sprijin în situaţiile neprevăzute. Cred că această criză ne-a maturizat, iar efectele vor începe să se vadă şi mai mult din a doua jumătate a anului 2021, cel mai probabil.”, este de părere Sînziana Maioreanu, Director General al Aegon România. 

Potrivit sondajului, 31% dintre români susţin că ar achiziţiona un serviciu de a doua opinie medicală pentru copil, 24% pentru ei înşişi, în timp ce 17% ar face acest lucru pentru părinţi şi 11% pentru partenerul de viaţă. Restul ar face un astfel de gest pentru bunici, fraţi sau pentru alt fel de rude sau încă nu au luat o decizie în acest sens.