Furnizorul de soluţii software Life is Hard, controlat de antreprenorul clujean de Cătălin Chiş, vrea să cumpere Innobyte, unul din principalii jucători pe piaţa de ecommerce din România

Autor: Roxana Rosu 19.01.2021

 Furnizorul de soluţii software Life is Hard, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vrea să cumpere integral firma Innobyte, unul din principalii jucători pe piaţa de ecommerce din România, controlată de Cătălin Şomfălean şi Cătălin Bordei.

Conducerea Life is Hard a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a aproba aceste proiect.

Termenii tranzactiei vor fi definiţi în perioada de due diligence de către acţionarii Innobyte şi Consiliul de Administraţie al LIFE IS HARD, condus de antreprenorul Cătălin Chiş, care deţine 62% din acţiunile companiei. 

Innobyte a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,8 mil euro, fiind un business fondat în urmă cu 15 ani de Cătălin Şomfălean.

“Aşa cum am anunţat în 2020, LIFE IS HARD/Work Soft a început un proces activ de consolidare a fundamentului său de creştere pentru anii următori, astfel încât să devină un partener cu relevanţă majoră pe zona de digitalizare pentru companiile şi comunităţile din România. Complementaritatea şi viziunea comună de creştere pe care le avem cu Innobyte stau la baza discuţiilor pe care le derulăm şi sunt premise importante pentru a continua dezvoltarea companiilor noastre într-o formulă comună”, spune Cătălin Chiş.

După realizarea tranzacţiei, actualii acţionari ai Innobyte urmează să deţină acţiuni în cadrul Life is Hard, iar echipa de management va rămâne în continuare implicată în dezvoltarea afacerii ecommerce, cu rol operaţional.

“Innobyte are o echipa de excepţie, iar performanţele de business sunt constant în creştere în ultimii ani. Ne dorim să ne punem cât mai bine în valoare capabilităţile de digitalizare, iar rezultatele muncii noastre să fie reflectate direct în valoarea companiei în faţa investitorilor de la bursă, prin tranzacţia pe care o pregătim alături de LIFE IS HARD”, spune Cătălin Şomfălean, actionarul majoritar al Innobyte.

Compania Innobyte este condusă de către Cătălin Şomfălean şi Cătălin Bordei, ambii fiind acţionari şi deţinând funcţia de Managing Partners. 

Life is Hard a încheiat T3/2020 cu un profit net de 255.788 de lei, în scădere cum 60,25% faţă de T3/2019, ca urmare a creşterii costurilor operaţionale cu 23,8% corelat cu modul de contabilizare a veniturilor generate de două proiecte UE derulate de societate, în contextul unor afaceri de de 4,1 milioane de lei, în urcare cu 17,9% faţă de T3/2019, fapt datorat în principal creşterii veniturilor din producţia vândută.