ZF Live. Radu Postolache, CEO al Qualysoft: Trebuie să ne asigurăm că industria IT rămâne relevantă, ea este cea care va plăti pensiile peste douăzeci de ani. În industria IT în România, salariul mediu net este aproximativ 7.000 de lei pe lună, la jumătate faţă de Austria, iar deficitul de experţi în domeniu este de circa 15.000 de oameni

Autor: Alexandra Matei 20.01.2021

♦ Este necesar să fie îmbunătăţită partea de educaţie atât în cazul elevilor, cât şi în cel al profesorilor ♦ Jucătorii din industrie trebuie să dea dovadă de perseverenţă în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii pentru că tehnologia evoluează rapid.

Industria IT creşte în condiţii de recesiune, pandemia reprezentând un salt pentru multe companii din domeniu, care în 2020 au implementat noi soluţii astfel încât toate procesele care se făceau faţă în faţă s-au mutat în zona de online, deja multe dintre ele având posibilitatea de a semna chiar contracte la distanţă. Radu Postolache, CEO al Qualysoft, companie care şi-a majorat cifra de afaceri cu 60% în timpul pandemiei, consideră că aceste îmbunătăţiri trebuie menţinute şi în viitor şi să existe, totodată, şi un plan de ţară în zona de IT, pentru a face ca industria să rămână relevantă la nivel european şi global şi pentru a contribui la creşterea economică a României.

Acesta spune că în prima parte din 2020 a existat, mai întâi, un şoc psihologic, care a dus la amânarea soluţiilor care nu sunt critice pentru businessuri, rezultând astfel o accelerare a im­ple­men­tării de noi soluţii care să facă posibilă inte-racţiunea la distanţă, precum procesul de digital onboarding.