Ultimele date legate de cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania: 7,6 milioane de salariaţi români au investiţii de 2,7 mld. lei la Banca Transilvania, cu alte cuvinte controlează 22,2% din cea mai mare bancă din România

Autor: Liviu Popescu 20.01.2021

♦ NN Pensii, cel mai mare fond de pensii Pilon II din România, are 1,1 mld. lei la Banca Transilvania, adică 8,66% din capitalul social ♦ Doi administratori au stat pe bară în T3/2020 cu tranzacţionarea TLV, cel mai probabil aşteptând înregistrarea acţiunilor gratuite din octombrie.

Prin intermediul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie lunar cu o parte din salariul brut, circa 7,6 milioane de salariaţi români au ajuns cei mai mari investitori ai Băncii Transil­vania, numărul 1 în sectorul bancar ro­mânesc, arată datele agregate de ZF.

Astfel, cele mai recente deţineri ale fondurilor de pensii Pilon II – cele de la septembrie 2020, arată că viitorii pensionari ai României au investiţii de 2,7 miliarde de lei la Banca Transilvania, echivalentul a 22,2% din capitalul social al băncii listată la Bursa de la Bucureşti.