Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: O să fie un an mai dificil, probabil că în 2021 o să ne rezervăm estimările de dividende. Sunt societăţi care au nevoie de investiţii în continuare

Autor: Tibi Oprea 20.01.2021

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, cel mai mare bro­ker de retail de la bursa româ­nească, spune că 2021 o să fie un an mai dificil şi că estimările legate de dividendele care ar putea fi acordate de com­pa­­niile din prima ligă bur­sieră vor fi mai rezer­vate până la apariţia unor rezultate prelimi­nare aferente anului 2020.

„O să fie un an un pic mai dificil. Probabil că anul acesta o să ne rezervăm puţin estimările de dividende până ce vom vedea nişte rezultate preliminare în care am putea vedea comentarii ale managementului legate de gradul de distribuire. Pe de o parte, presiunile bugetare există în continuare în România, bugetul are nevoie de bani şi se doresc investiţii publice. Pe de altă parte, sunt societăţi cum ar fi Transelec­trica, Nuclearelectrica, poate şi Trangaz, care au nevoie de investiţii în continuare“, spune Ovidiu Dumitrescu.