Acţiunile Netflix cresc cu 12% după ce compania a depăşit pragul de 200 de milioane de subscripţii plătite. Netflix nu mai are nevoie de împrumuturi pentru dezvoltare

Autor: Alex Ciutacu 20.01.2021

Netflix a încheiat cel mai important an din istoria companiei cu o veste bună pentru investitori, după ce a depăşit ritmul înrolărilor pe care şi l-a propus, şi a ajuns în punctul în care mai trebuie să împrumute bani pentru dezvoltare, potrivit Bloomberg.

Cea mai populară platformă de streaming de conţinut din lume a atras încă 8,51 de milioane de clienţi în ultimele trei luni ale anului 2020, ajutată de popularitatea unor seriale precum „Bridgerton” sau „The Queen s Gambit”. Evoluţia a fost atât peste estimările Netflix, cât şi peste cele ale Wall Street-ului, unde analiştii estimau 6,06 milioane de utilizatori noi.

Acţiunile Netflix înregistrau un plus de 12% în orele dinainte de începerea şedinţei de tranzacţionare.

Raportul Netflix aduce două noutăţi care bucură investitorii: Compania a trecut pentru prima dată de borna de 200 de milioane de utilizatori şi a ajuns pentru prima dată în poziţia în care se poate baza pe cash flow pentru dezvoltare, nu pe noi împrumuturi.

Cu 8,2 miliarde în cash – şi o linie de credit care nu a fost oprită încă – Netflix a anunţat că nu mai are nevoie de finanţare externă. Mai mult, compania plănuieşte răscumpărări, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimul deceniu.

Pandemia a ajutat mult activitatea Netflix, întrucât oamenii au stat în casele lor, iar opţiunile de divertisment au fost extrem de limitate. Compania a câştigat 25,9 milioane de clienţi în primele şase luni ale anului 2020. Pentru întreg anul trecut, compania a atras 36,6 milioane de clienţi noi, reprezentând un nivel record.