Furnizorul român de energie şi gaze Restart Energy pregăteşte o emisiune de obligaţiuni de 3-5 mil. euro la BVB, cu o dobândă de 8%-10%. Goldring, intermediar

Autor: Roxana Rosu 20.01.2021

Restart Energy, furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale înfiiţat în 2015 la Timişoara, pregăteşte o emisiune de obligaţiuni de 3-5 milioane euro la BVB, pentru a susţine programul de investiţii, şi estimează majorarea veniturilor cu 80% în 2020, la 220 milioane de lei.

Dobânda obligaţiunilor va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc în următoarele săptămâni. Plasamentul va fi intermediat de societatea de brokeraj GOLDRING.

“Emisiunea de obligaţiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienţi, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ţinte ambiţioase, dar realizabile: capacităţi de producere  de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienţi retail şi business, o cotă de piaţă de 2,5% la energie electrică şi 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obţinută prin această emisiune de obligaţiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective”, a declarant  Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy.

De asemenea, compania vrea să dubleze numărul de clienţi casnici în acest an, la 65.000, şi să ajungă la 7500 de clienţi pe segmental de business, în creştere cu 50%.